Vlada RS podržava Sava Semberiju

Bez autora
Apr 03 2011

Vlada RS nastaviće da pruža punu podršku bijeljinskoj Prehrambenoj industriji "Sava Semberija", jer je u interesu Srpske da ima vlastite proizvode koje će plasirati na domaće i inostrano tržište. Vlada RS, odnosno Ministarstvo trgovine i turizma RS, preko robnih rezervi i u proteklom periodu podsticala je proizvodnju u "Savi". Podsticajna sredstva, predviđena Pravilnikom za voće i povrće, a koja iznose od 12 do 15 odsto u odnosu na tržišnu cijenu, sigurno će pomoći poljoprivrednim proizvođačima. Osnovni cilj "Save" je proizvodnja zdrave hrane, navodeći da je za stvaranje takvog proizvoda neophodna saradnja sa Vladom RS.

Vlada RS podržava Sava SemberijuVlada RS nastaviće da pruža punu podršku bijeljinskoj Prehrambenoj industriji "Sava Semberija", jer je u interesu Srpske da ima vlastite proizvode koje će plasirati na domaće i inostrano tržište, izjavila je ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković.

Ona je u petak u Bijeljini, poslije sastanka sa direktorom "Save" Jagodom Krsmanović i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS Miroslavom Milovanovićem, napomenula da je Vlada RS, odnosno Ministarstvo trgovine i turizma RS, preko robnih rezervi i u proteklom periodu podsticala proizvodnju u "Savi", prenijela je Srna.

Milovanović je ocijenio da će podsticajna sredstva, predviđena Pravilnikom za voće i povrće, a koja iznose od 12 do 15 odsto u odnosu na tržišnu cijenu, sigurno pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

Krsmanovićeva je istakla da je osnovni cilj "Save" proizvodnja zdrave hrane, navodeći da je za stvaranje takvog proizvoda neophodna saradnja sa Vladom RS.

Ona je najavila da "Sava" planira da u ovoj godini uvede nove proizvode i poveća proizvodnju, koja je u prošloj godini za šest mjeseci iznosila 3.500 tona gotovih proizvoda.

Krsmanovićeva je napomenula da je sklapanje ugovora sa kooperantima u toku, a da su fabrici najneophodniji krastavac, paprika i paradajz, kao i određene količine voća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik